Crăciun fericit!
- Citiți continuarea despre Crăciun fericit!
- 46 vizualizări
Stimați colegi,
Stimați colegi,
Cercetătorii Institutul de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor al USM și ai Facultății de Agrobiologie și Resurse Alimentare a Universității Slovace de Agricultură din Nitra desfășoară a colaborarea științifică strânsă din anul 2017 în cadru acordului bilateral nr. 900/2017/SPU încheiat pe perioada anilor 2017-2025.
Un nou exemplu de colaborare activă dintre cercetare și reprezentanții structurilor de stat în vederea implementării politicilor naționale ce vizează extinderea suprafețelor de teren împădurit au dat dovadă cercetătorii laboratorului Bioreglatori Naturali ai IGFPP, USM.
La 05 decembrie 2024, un grup de cercetători din cadrul Institutului Științifico-Practic de Horticultură și Tehnologii Alimentare, la inițiativa șefului laboratorului Imunologie și Protecția Plantelor, dr.
Academia de Științe a Moldovei de Ziua Internațională a Științei pentru Pace şi Dezvoltare a
În data de 21 octombrie 2024, în cadrul Agenției Naționale pentru Cercetare și Dezvoltare a avut loc desfășurarea ceremoniei de înmânare a certificatelor de Bursă de excelență acordate de către Federația Mondială a Savanților (FMS) tinerilor cercetători și doctoranzi din Republica Moldova. Din numărul total de proiecte de cercetare depuse de către doctoranzi și tineri cercetători din diferite centre de cercetare din Republica Moldova, după un proces riguros de selecție, au fost nominalizte cele mai bune 10 proiecte.
În zilele de 10-11 octombrie 2024, Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” din România (ASAS) a găzduit cea de-a XII-a Adunare Generală a Uniunii Academiilor Europene pentru Științe Aplicate Agriculturii, Alimentației și Naturii (UEAA), a Comitetului de directori în paralel și Simpozionul științific cu genericul „Noile tehnici de cercetare și progresul agricol“, eveniment de importanță majoră în viața comunității științifice în diferite domenii ale agriculturii, organizat și coordonat de academiile membre ale UEAA, comunitate științifică pentru agricul
Nicolae BALAUR la 85 ani de la naștere și 60 de ani de activitate științifică
Membrul corespondent Nicolae Balaur este unul din cei mai prodigioși savanţi biologi din domeniul fiziologiei şi biochimiei plantelor. Realizările sale ştiinţifice au pus baza fondării unei noi direcţii la intersecţia fiziologiei și biochimiei plantelor – bioenergetica.
La 10 octombrie 2024 studenții anului II din cadrul Facultății de Biologie și Geoștiințe al USM, Departamentul Biologie și Ecologie, specialitatea Biologie și Biologia Moleculară au avut ocazia unică de a descoperi misterele naturii și de a înțelege procesele și experimentările biologic
La 07-08 octombrie 2024 s-a desfășurat Conferința Științifică Internațională „Genetica, Fiziologia și Ameliorarea Plantelor”, organizată de Institutul de Genetică, Fiziologie și Protecţie a Plantelor (IGFPP) al USM, în parteneriat cu Asociația Științifică a Geneticienilor și Amelioratorilor din Republica Moldova.