Congresul Internațional al Geneticienilor şi Amelioratorilor din Republica Moldova, ediția a XII-ea

07.04.2025

Avem privilegiul de a vă invita la cel de-al XII-lea Congres Internaţional al Geneticienilor şi Amelioratorilor din Republica Moldova,  care se va desfășura în perioada 17-19 septembrie 2025 în Chișinău, Republica Moldova.

Evenimentul este organizat de Centrul de Genetică Funcțională și Institutul de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor, Școala Doctorală în Științe ale Naturii, Facultatea de Biologie și Geoștiințe a  Universității de Stat din Moldova în parteneriat cu Asociaţia Ştiinţifică a Geneticienilor şi Amelioratorilor din Republica Moldova și Societatea Română de Bioinginerie și Biotehnologii.  

Pentru a participa, vă rugăm să vă înregistrați și să trimiteți lucrările până la data de 31 mai 2025, la următoarele secțiuni:

  1. Genetica generală și moleculară – Studii privind mecanismele eredității, expresia și reglarea genelor, mutații, epigenetică, genomică funcțională și structurală, editarea genetică (CRISPR/Cas9), interacțiuni genotip-mediu, etc. 
  2. Genetica umană și medicală – Cercetări asupra bolilor genetice, terapii genice, farmacogenomică, medicina personalizată, biomarkeri genetici pentru diagnostic și prognostic, ingineria genetică în tratamentul afecțiunilor rare, etc. 
  3.  Genetica și ameliorarea plantelor – Dezvoltarea soiurilor rezistente la stres abiotic și biotic, îmbunătățirea calității și productivității culturilor, utilizarea markerilor moleculari în selecția asistată, tehnologii genomice pentru ameliorare, etc.
  4. Genetica și ameliorarea animalelor – Analiza genetică a diversității populațiilor de animale domestice și sălbatice, strategii de conservare a biodiversității genetice și a raselor autohtone, biotehnologii avansate pentru protejarea speciilor aflate în pericol și  reproducere asistată; selecția genetică pentru sporirea productivității și rezistenței la boli, clonare și editare genomică, etc.
  5. Biotehnologii – Culturi in vitro, micropropagare, organisme modificate genetic (OMG), biosinteza compușilor activi, bioremediere, utilizarea biotehnologiilor în industria alimentară și farmaceutică

Pentru înregistrare și depunerea articolelor accesați:  https://agarm.md/

 

Categorie: