Ziua Internațională a Fetelor și Femeilor cu activități în domeniul științei

09.02.2022

Anual la 11 februarie se sărbătorește Ziua Internațională a Femeilor și Fetelor cu activități în Știință, eveniment ce are drept scop să schimbe stereotipurile, prejudecățile și discriminarea de gen, care revin femeilor și fetelor antrenate în știință.

Pentru prima data acest eveniment a fost sărbătorit în 2016 la sediul central al ONU din New York, urmare a adoptării la 22 decembrie 2015 de către  Adunarea Generală  a ONU a rezoluției în vederea stabilirii zilei de 11 februarie – Ziua Internațională a Fetelor și Femeilor cu activități în domeniul științei, astfel recunoscând rolul fetelor și femeilor în cercetare și tehnică.

Implicarea și contribuția femeilor în activitatea de cercetare în cadrul IGFPP este semnificativă și cu impact. În institut activează 138 femei, dintre care 100 în cercetare, inclusiv 56 doctori în știință și 4 doctori habilitați.

Cu această ocazie specială, conducerea institutului felicită femeile și fetele colectivului IGFPP antrenate în cercetare și le urează mari succese pe plan profesional, multă fericire, bucurii și realizări personale, prosperitate și bunăstare.

Vă exprimăm profundele noastre mulțumiri pentru contribuția Dvs la dezvoltarea sistemului de cercetare-inovare, pentru dăruia Dvs în fundamentarea științelor și integrarea rezultatele obținute
în economie, educație.

Societatea are nevoie de știință, iar știința și lumea are nevoie de femei și fete!

Categorie:
Cuvinte-cheie: