Prioritatea II: Agricultură durabilă, securitate alimentară și siguranța alimentelor
20.80009.5107.03 Valorificarea eficientă a resurselor genetice vegetale și biotehnologiilor avansate în scopul sporirii adaptabilității plantelor de cultură și schimbările climatice, conducător de proiect dr. hab. Botnari Vasile
20.80009.5107.03_Botnari.pdf
20.80009.5107.07 Diminuarea consecințelor schimbărilor climatice prin crearea și implementarea soiurilor de plante medicinale și aromatice cu productivitate înaltă, rezistente la secetă, iernare, boli, ce asigură dezvoltarea sustenabilă a agriculturii, garantează produse de calitate superioară, predestinate industriei de parfumerie, cosmetică, farmaceutică,alimentară, conducător de proiect dr. hab. Gonceariuc Maria
20.80009.5107.07_Gonceariuc.pdf
20.80009.5107.11 Conservarea ex-situ de lungă durată a resurselor genetice vegetale în banca de gene cu utilizarea metodelor biologiei moleculare în testarea stării de sănătate a germoplasmei vegetale, conducător de proiect dr Ganea Anatolie
20.80009.5107.11_Ganea.pdf
20.80009.5107.18 Formarea direcționată a calității sistemului imunitar la fructele soiurilor tardive deprun preconizate păstrării de lungă durată, conducător de proiect dr. hab. Bujoreanu Nicolae
20.80009.5107.18_Bujoreanu.pdf
20.80009.5107.19 Consolidarea capacităților de prognoză și combatere a organismelor dăunătoare și analiză a riscurilor fitosanitar în protecția integrată a plantelor, conducător de proiect dr. hab. Todiraș Vladimir.
20.80009.5107.19_Todiras.pdf
20.80009.5107.27 Elaborarea metodelor alternative de control al atropodelor dăunătoare în diferite cenoze agricole bazate pe mijloace și procedee ecologic inoffensive, conducător de proiect dr. hab. Nastas Tudor.
20.80009.5107.27_Nastas.pdf
Prioritatea III: Mediu și schimbări climatice
20.80009.7007.04 Biotehnologii şi procedee genetice de evaluare, conservare şi valorificare aagrobiodiversităţii, conducător de proiect dr. Andronic Larisa
20.80009.7007.04_Andronic.pdf
20.80009.7007.07 Determinarea parametrilor ce caracterizează rezistenţa plantelor cu nivel diferit de organizare la acţiunea temperaturilor extreme în scopul diminuării efectelor schimbărilor climatice, conducător de proiect dr. hab. Dascaliuc Alexandru
20.80009.7007.07_Dascaliuc.pdf
20.80009.7007.16 Sinergismul dintre factorii naturali şi mijloacele microbiologice, ecologic inofensive, de reglare a densităţii populaţiilor de organisme dăunătoare pentru protecţia culturilor agricole în agricultura convențională şi ecologică, conducător de proiect dr. hab. Voloșciuc Leonid
20.80009.7007.16_Volosciuc.pdf
Proiecte bilaterale
Proiectul Moldo-Belarus cu cifrul 19.80013.51.07.10A/BL “Analiza complexă a acumulării micotoxinelor în produse alimentare pe parcursul depozitării”, 2019-2020, conducător Mitina Irina.