În memoriam cercetătorului științific BRADOVSCAIA Natalia

26.04.2024

25.01.1948 – 26.04.2024

Cercetătorul științific BRADOVSCAIA Natalia a activat în cadrul Institutului circa 52 ani (începând cu anul 1971) – după absolvirea facultății de Biologie a Universității din or. Odesa, Ucraina. Pe o perioadă îndelungată de timp (anii 1978-1990) a realizat atribuții de funcție în calitate de  conducător de grup, care se preocupa de problema reproducerii în masă a entomofagilor pentru protecția integrată a culturilor legumicole (circa 8 specii). Ulterior a activat în calitate de colaborator științific în Laboratorul Fitofarmacie și Ecotoxicologie având ca obiecte de cercetare o serie de entomofagi și specii gazde, pentru înmulțirea lor.

A fost o persoană cu responsabilitate deosebită fața de tot ce avea de realizat, ceea ce i-a permis să activeze în calitate de consultant pe problemele entomofagilor în Laboratoarele biologice din țară (Râșcani, Otaci, Cantemir).

            Rezultatele științifice au fost publicate în circa 110 articole științifice, iar activitatea inovativă a fost confirmată prin 3 brevete de invenții.    

Colectivul Instituitului de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor al USM exprimă cele mai sincere condoleanțe și sentimente de profundă compasiune familiei și colegilor

Dumnezeu s-o ierte și s-o odihnească în pace

Categorie: