30 de ani de cooperare între Germania și Moldova marcați la Institutului de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor

24.10.2022

Ambasada Republicii Federale Germania a marcat 30 de ani de cooperare și prietenie cu Republica Moldova  prin plantarea a 30 de pomi fructiferi pe teritoriul Institutului de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor.

La eveniment au participat rectorul USM, Igor ȘAROV, Secretarul Ambasadei Germaniei, Raban RICHTER, directorul IGFPP, Larisa ANDRONIC, și angajați ai institutului, elevi ai Colegiului de Ecologie din mun. Chișinău, reprezentați a mai multor organizații din Germania și Republica Moldova.

În deschiderea evenimentului a fost menționată implicarea activă a statului și organizațiilor germane în susținerea și promovarea diferitor proiecte din domeniul educațional, al cercetării și inovațional, dar și sprijinul acordat Moldovei în integrarea în comunitatea europeană.

Proiectul propus prin plantarea a 30 pomi de măr (soiul Braeburn) are ca scop consolidarea relațiilor dintre educație, cercetare, societate prin crearea unei platforme de cooperare prin dezvoltare.

Categorie:
Cuvinte-cheie: